06-43621282 yorma@your-yoga.nl

Essentiële oliën van Young Living

Yoga en essentiële oliën

Zelf ben ik heel enthousiast over essentiële oliën van Young Living. Met de diffuser verspreid ik de essentiële olie in de lucht en dat geeft een heerlijk sfeer in mijn yogastudio en in mijn huis. Het reinigt de atmosfeer en vult je longen met gezonde lucht. Het helpt je ontspannen en is heel goed voor je zenuwstelsel.

Voordat ik mijn ervaring deel is het misschien goed om even uit te leggen wat essentiële oliën van Young Living zijn.

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële oliën zijn natuurlijke aromatische verbindingen uit plantmateriaal zoals zaden, schors, bladeren, wortels, bloemen en andere delen van planten. De oliën zijn 100 tot 10.000 keer sterker dan de plant zelf. Door verdampingsproces is een aangename geur van de olie goed merkbaar en prettig. Elke olie heeft zijn eigen kracht.

Young Living verbouwt alle planten zelf op hun boerderijen. Wat ik zelf heel belangrijk vind is dat er geen schadelijke chemicaliën gebruikt worden bij het verbouwen van de planten. Young Living geeft een Seed to Seal-garantie. Ze hebben alles in eigen beheer, van het zaadje tot aan de verzegeling van het flesje.

Mijn eerste ervaring met essentiële oliën

In het begin was ik best wel sceptisch. Samen met een vriendin naar een aroma workshop. Gezellig natuurlijk maar ik dacht “hoeveel verschil maakt nu 1 druppel olie”. De beste manier om antwoord te krijgen is om het te ervaren, dus op weg naar de workshop.

De eerste olie om te testen zouden mijn Fibromyalgie klachten verminderen. Er gebeurde helemaal niets en ik dacht zie je nou wel. Tot een half uurtje later de pijn in mijn vingers daadwerkelijk afnam. Daarna kreeg ik “Peppermint olie” voor een verfrissend effect op je luchtwegen. Ik was werkelijk verrast van de werking.  Normaal kan ik bij mijn pranayma (ademhalingsoefening) 20 tellen mijn adem vasthouden. Na de peppermint olie lukte het 30 tellen om mijn adem vast te houden. Wat bijzonder hè!

Over de aankoop van de startkit heb ik enige tijd nagedacht. Als ik ergens aan begin wil ik het meteen goed doen en niet 1 flesje kopen. Na aankoop en eenmaal binnen kon ik natuurlijk niet wachten om direct de essentiële oliën te proberen.

Waarom ik nu essentiële oliën gebruik

’s Ochtend neem ik nu met een glas water met een lemon olie. Het is een heerlijk frisse start van de dag en geeft mij energie. Eén druppel bevat zoveel meer vitamine dan een schijfje verse lemon. Dit komt doordat in de essentiële olie ook de vitamines uit de schil van de lemon verwerkt zijn.

Na het eten van graanproducten zoals pasta, brood en rijst heb ik vaak last van mijn darmen. Mijn buikpijn verdween- in no time – door dagelijks een druppel Digiz olie door mijn maaltijd te doen. Nu kan ik zelf een ‘s middags een broodje eten en ’s avonds een bord pasta zonder een buikkrampjes. Dus je begrijpt dat ik helemaal fan van essentiële oliën

Inmiddels heb ik alle oliën goed bestudeerd. Ook gebruik ik nu veel oliën in plaats van keukenkruiden. Zwarte peper, basilicum, dille, kaneel gebruik ik nog steeds in mijn maaltijden maar dan in de vorm van essentiële oliën van Young Living. De smaakt is heerlijk en bovendien hoef ik nu minder keukenkruiden te kopen en dat scheelt weer in mijn portemonnee.

Aroma-Yoga workshop

Wil je ook de werking van essentiële oliën een keer ervaren?  Regelmatig geef ik workshops Hatha Yoga in combinatie met essentiële oliën. Tarief voor workshop is slechts €15,- Klik hier voor meer info

Ladies Aroma-Yoga

Vind je leuk om samen met je vriendinnen een ontspannen yogaworkshop met essentiële oliën te boeken stuur mij dan even e-mailtje.