06-43621282 yorma@your-yoga.nl

Fibromyalgie Yoga

Heb jij Fibromyalgie of reumatische klachten? Dan is Fibromyalgie yoga iets voor jou. Moe van het moe zijn? Stijf in je lijf maar niet in je hoofd? Samen  transformeren we jou

“van een persoon met Fibromyalgie naar een happy yogi of yogini”

Wat deze aandoening precies inhoud dat hoef ik je niet meer te vertellen want dat hebben de artsen al gedaan. Maar wat ik je wel kan vertellen is het volgende;

Standaard lessen zijn vaak te zwaar
Mensen met Fibromyalgie of reumatische klachten hebben veel baat bij yoga, Alleen zijn de reguliere yogalessen over het algemeen te zwaar.

Door mijn eigen ervaring met het leren omgaan met de aandoening Fibromyalgie weet ik dat yoga en de juiste voeding een enorm verschil maakt, in de positieve zin. Na het volgen van het revalidatietraject in het ziekenhuis was ik er nog niet. Ik heb er veel baat bij gehad maar ik voelde mij toch nog niet helemaal goed. Toen ik met mijn yoga journey starte wist ik dan ook al gauw dat ik ook anderen mensen wilde gaan helpen met deze vermoeiende aandoening.

Speciaal lessenpakket

Ik heb dan ook een speciaal lessenpakket van 8 lessen samengesteld. Samen gaan we met geschikte oefeningen aan de slag  Ook krijg je voedingstips die je heel simpel kan toepassen in je dagelijkse leven. Je zult merken dat na enige tijd je beter gaat voelen en je transformeert in een happy yogi.

Eigen ervaring met Fibromyalgie

Ik heb zelf Fibromyalgie en weet als geen ander hoe het leven is met pijn en ontstekingen. Radeloos, boos en verdrietig. Gevangen in een lichaam waarin je jezelf niet herkent. Heb jij ook al van alles geprobeerd en bleek het allemaal toch te zwaar? Ik ben yogalessen gaan volgen en kwam thuis met mega-pijn, migraine en noem het maar op. Nu beoefen ik al een tijdje yoga en ben zelf helemaal terug naar de basis gegaan om mijzelf sterker te maken.  In die periode kwam ik erachter dat een normale yogales inderdaad veel te zwaar is voor iemand met Fibromyalgie of  reumatische klachten. Maar ook dat yoga je echt kan helpen bij je klachten en juist goed is voor mensen met dit soort aandoeningen. Alleen welke vormen van yoga zijn dan goed en niet goed?

Yoga Fibromyalgie helpt wel

Alle vormen van yoga zijn in goed. Alleen als je net met yoga begint moet je het als reumapatiënt 10 stappen rustiger aan doen. Dat is lastig in een gewone yogales omdat je graag mee wil doen met de rest.  Voor een gezond iemand is 1 minuut je armen omhoog houden waarschijnlijk een peulenschil. Voor mensen met Fibromyalgie of reuma is dit vaak een zeer pijnlijke houding. Helaas wordt in de yogawereld dit niet overal even goed begrepen of rekening mee gehouden. Dat maakt het ook lastig om in een gewone yogales mee te doen. Vaak ga je dan over je eigen grenzen heen en krijg je juist meer last en pijn. In mijn studio Your-Yoga kijken we samen naar jouw mogelijkheden. Ook gebruiken we hulpmiddelen zoals  blokken, handdoeken, bolster en kussens om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Daag jezelf niet teveel uit, want dat heeft bij Fibromyalgie niet zoveel zin.

Every morning we are born again What we do today is what matter most
- Buddha -

Stap voor Stap

Ik heb een reeks yogalessen samengesteld zodat je stap voor stap  op het niveau komt om straks ook aan gewone yogalessen mee te doen. Je krijgt niet alleen mijn speciale yogalessen maar ik geef je ook een paar extra oefeningen mee die zorgen dat je ’s ochtends makkelijker en soepeler opstart. Je weer de rust en de ontspanning vind in je eigen lichaam  en welke voeding hierbij ondersteunt en je je beter gaat voelen. Zo geef ik je tips welke voedingsproducten juist voor extra verzuring zorgen en dat is juist wat je wilt vermijden. Misschien denk je in het begin Ik kan al zo weinig en moet ik ook nog alles laten staan wat ik juist heel lekker vind. Wees niet getreurd je hoeft niet echt echt alles te laten staan hoor. Ik ga je bovendien de tools geven welke andere lekkere dingen je er voor in de plaats kan eten. En geloof me dat is echt heerlijk.

Samen gaan we aan de slag. In groepjes van maximaal 6 personen gaan we – 8 weken lang- het stappenplan door. Na 8 lessen kan jouw lichaam meer aan dan je had kunnen voorstellen. Geloof me samen brengen we jouw lichaam weer in shape. Je kan je armen weer strekken en ’s ochtends je bed uitkomen en binnen no-time soepel zijn.  Je bent absoluut niet binnen 8 weken genezen, dat zullen met onze Fybromyalgie ook nooit zijn. Het dragelijker maken en fitter worden dat is het doel en is absoluut mogelijk!

Ik geloof in jou…, geloof ook in jezelf!   Het kost je tijd, doorzetting en vertrouwen. Maar geloof mij het is het dubbel en dwars waard!!

De Fibromyalgie Yogalessen bij Your-Yoga

De Fibromyalgie yogalessen bevatten allemaal een onderwerp. Pranayama’s (ademhalingsoefeningen), mediatie oefeningen om je  dieper tot ontspanning te brengen, de zonnegroet die we stap voor stap uitbreiden. Per week doen we andere asana’s (yogahoudingen) die tijdens de les steeds gevarieerder worden. Je krijgt uitleg wat gezonde voeding, ondersteunende supplementen en essentiële oliën allemaal doet voor jou. Na de asana’s en lesstof is het tijd voor een heerlijke relaxatie en komt je lichaam tot gehele ontspanning en voel je wat de yoga houdingen met je lichaam doet. We sluiten de les af met een heerlijk kopje thee en kan je nog even napraten met je mede yogi’s en yogins’s.