06-43621282 yorma@your-yoga.nl

Hatha Yoga – Classic

Hatha Yoga is een heerlijke actieve vorm van yoga met heerlijk ontspannen momenten tussendoor.

Hatha Yoga is een van de oudste vormen van yoga . De monniken deden deze yogastijl om fit te blijven. Naast mediteren was het nodig om – een vorm van bewegen – toe te voegen aan hun dagelijkse ritme om het lichaam en het functioneren van hun organen optimaal te houden. De asana’s (houdingen of poses) zijn vooral gericht op het stimuleren van de organen, balans, geduld en vertrouwen in je lichaam.

Koppige yoga

Hatha Yoga wordt ook wel koppige yoga genoemd. Sommige yogahoudingen brengen je tot waanzin en denk je dit is echt niet mogelijk. Toch als je even volhoud en vertrouwen hebt zul je zien wat je lichaam allemaal kan. Het is bij Hatha Yoga van belang dat je de focus naar jezelf toebrengt, afleiding elimineert en geduld hebt.  Zonder oordeel naar jezelf.  Bij HathaYoga herhalen we wekelijks veel yogahoudingen zodat je lichaam celmemory kan maken en je stap voor stap progressie maakt. Eenmaal de basis yogahoudingen onder de knie dan gaan we variëren. Van origine werd Hatha Yoga met gesloten ogen gedaan zodat je het bewustzijn in jouw eigen lichaam ervaart. Dit verwachten we tijdens mijn lessen natuurlijk niet van jou. Wel ga ik je uitdagen om het vertrouwen in jouw lichaam te vinden en te ontdekken waar je werkelijk allemaal toe in staat bent.

Do not compare yourself to others, you are perfect the way you are

De Hatha Yogales bij Your-Yoga

Bij Hatha Yoga starten we met Pranayama (bewuste ademcontrole). Na de Pranayama gaan we verder met een reeks opwarming oefeningen o.a. de Surya Namaskar (de zonnegroet) en andere leuke yoga oefeningen die per les variëren. Als het lichaam goed is opgewarmd gaan we een reeks Asana’s (houdingen) doen. Elke Asana is goed voor een ander aspect in lichaam. Na de asana’s is het tijd voor een heerlijke relaxatie en komt je lichaam tot gehele ontspanning en voel je wat de yoga houdingen met je lichaam doet. We sluiten de les af met een heerlijk kopje thee en kan je nog even napraten met je mede yogi’s en yogins’s.

Hatha Yoga lessen zijn geschikt voor iedereen zolang je binnen je eigen grenzen blijft trainen.

Bekijk het yogarooster voor tijden of meld je direct aan voor Yin Yoga lessen