06-43621282 yorma@your-yoga.nl

Over Mij

Hoi! Leuk dat je hier bent en dank voor je interesse. 

Eerst zal ik mij even voorstellen. Ik ben Yorma de Ruiter en ben gediplomeerd yogadocent. Samen met manlief Tim en mijn dieren ben ik gelukkig en woon in het mooie groene dorp Spierdijk.  Ik heb respect voor natuur, dieren en mensen en de yoga-leefregel Ashima (respect voor alle leven) is ligt mij nauw aan het hart. Met liefde en respect voor mijn omgeving en mijzelf geniet ik enorm van alles wat het leven ons biedt. Mijn passie voor veganistisch eten en een gezond lichaam is mijn lifestyle en zorgen voor balans.

Met dagelijkse pranayama’s en meditatie en oefeningen houd ik mijn yoga practice op peil. Ook hoort daar ook een dagelijks portie lol en mooie muziek bij. Om mijn lichaam gezond te houden is regelmatig vasten een onderdeel van mijn leven. Naast yogadocent ben ik ook gecertificeerd sportvasten coach

Ik hoor je denken Wauww die leeft extreem gezond! Wil je weten hoe dat komt?

Je fit voelen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Lange tijd was ik constant moe en stijf en had ik pijn in mijn gewrichten. Na de diagnose Fibromyalgie (chronische pijn in bindweefsel en spieren) heb ik mijn levenswijze omgegooid. Mijn eigen hondentrimsalon van de hand gedaan omdat deze werkzaamheden te zwaar zijn. Zo heb ik nog tal van dingen aangepast om mij vitaler te voelen, waaronder yoga beoefenen.

Internationale Yogaopleiding India

Dingen komen op je pad wanneer je er klaar voor bent. Ik was klaar voor yoga en yoga voor mij. En als ik iets doe dan ga ik er ook helemaal voor. Met mijn rugzak ben ik naar India gereisd, het land waar yoga vandaan komt. Aan de internationale Arhanta Ashram in India ben ik opgeleid tot yogadocent. Officieel ben ik Hatha-, Yin- en Vinyasa docent. Zelf geef ik de voorkeur aan Hatha en Yin yoga vanwege de positieve veranderingen die mijn lichaam onderging nl van stijf en stram naar flexibele en lenig met minder pijn.

Even los gezien van het certificaat en het lesgeven heb ik het ervaren als life changing. Na 500 uur intensieve yogaoefeningen, meditatie, karma, anatomie- en filosofielessen ben ik met nieuwe inzichten en plannen weer in het vliegtuig gestapt naar huis. Het was een enorm avontuur. Ik heb veel over yoga geleerd maar ook over mijzelf. Yoga is enorm breed -van filosofie tot asan’s- en ben nog steeds aan het bijleren en ontdekken. Het is cliché maar yoga is een journey.

Your Yoga Studio

Sinds juni 2018 wonen wij in Spierdijk waar ik een heerlijke yogastudio heb kunnen creëren om yoga te geven. De sfeer is ongedwongen, chill modus aan en wees vooral lekker je zelf.

In de Your-Yoga studio zijn yogamatjes aanwezig en andere hulpmiddelen die nodig zijn voor de lessen. Wil je je eigen matje meenemen dan mag dit natuurlijk altijd.  Om de lessen persoonlijk te houden is er in de studio ruimte voor 6 matjes (6 deelnemers per les).
’ s Zomers -bij mooi weer-  geef ik yogalessen in de tuin aan het water op onze steiger.

A bit of time just for you

Het Your-Yoga concept is ideaal als je meer persoonlijke begeleiding wilt. Of als je je niet thuis voelt in de sportschool. Your- Yoga is er voor iedereen die op een plezierige manier yoga wil beoefenen in een kleine groep.

 

Bekijk het filmpje voor een impressie van Your-Yoga Studio

Yogalessen bij Your-Yoga

De yogalessen die ik geef in mijn studio zijn Hatha Yoga, Yin Yoga, Wake up Yoga en Boost your Balance Yoga. Ik inspireert je om het beste uit jezelf en je lichaam naar boven te halen. Uiteraard staan jouw doelen, grenzen en beperkingen voorop. Je hoeft niet “picture perfect” in een pose te zitten. Je voert de yogahoudingen uit op de manier waarbij je goed voelt. Ook dan ondervind je de voordelen waar het bij yoga tenslotte om gaat.  En je zult zien dat het elke keer beter gaat.

Specialist in Fibromyalgie yoga
Heb je reumatisch klachten of net als ik Fibromyalgie? Yoga helpt echt als je het juist aanpakt. Ga je te ver dan kan dit pijnlijke momenten meebrengen. Your-Yoga heeft een speciaal lessenpakket van 8 lessen om je op niveau van normale lessen te brengen. Meer over Fibromyalgie yoga lees je hier.

Ademhalingsproblemen
Heb je last van kortademigheid door een burnout, hyperentilatie of paniekaanvallen?  Dan zit meestal je ademhaling te hoog, dan zet je middenrif vast en ga je steeds korter en sneller ademen.
Your-Yoga helpt je weer leren om je hele longinhoud te gebruiken. Te ontpannen in je eigen lichaam bij Nidra yogales of speciale Pranayama workshop

Clean your body and mind
Your-Yoga biedt meer dan alleen yogalessen. Gezond leven is een lifestyle en reiniging van je lichaam en geest hoort daarbij.
Als gecertificeerd sportvastencoach begeleid ik je bij detoxen (vastenkuur) en geef je advies over gezonde voeding en toevoegingen als supplementen en essentiële oliën.

Tot Slot

In mijn lessen vind ik het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en zijn/haar eigen proces kan volgen. Ik wil je laten ontdekken, verwonderen en groeien.

Warme groet,
Yorma

Yogadocent Your-Yoga
A bit of time just for you