06-43621282 yorma@your-yoga.nl

Sportvasten bij Your Yoga

Sportvasten

Sportvasten is geen dieet maar een levensstijl net als yoga. Het vasten zelf is een eeuwenoud gebruik dat voorkomt in de volksgeneeskunde, oude mythische tradities en vrijwel alle religieuze stromingen. Ook binnen de Yogafilosofie is het gewoon om te vasten en andere reinigingsrituelen te doen. Dit wordt Kryas genoemd. Met als doel dat je je lichaam gezond houd en reinigt door verwijderen toxinen (giftige stoffen). Ikzelf heb diverse yoga reinigingsrituelen meegedaan en heb daar absoluut veel baat bij gehad. Maar het sportvasten staat voor mij bovenaan. Verderop vertel ik je over mijn ervaring met sportvasten maar ik zal eerst even uitleggen wat sportvasten is.

Wat is Sportvasten ?

Sportvasten is een trainingsmethode waarbij je lichaam de switch van suiker- naar vetverbranding maakt. Deze switch zorgt voor een gezonder gewicht, een betere conditie en je krijgt meer energie. Dit doe je door 10 dagen te sporten en te vasten. Wees gerust dit betekent niet dat je 10 dagenlang niets eet. Je begint met 3 afbouwdagen dan 3 vastendagen en daarna 4 opbouwdagen. Naast het vasten, sport je elke dag op een bepaalde intensiteit, Ieder lichaam is anders daarom krijg je -na een intake- een persoonlijk schema en begeleiding van je coach. Sportvasten doe je nooit alleen maar altijd onder begeleiding.

Mijn Ervaring

Persoonlijk vindt ik het belangrijk dat mijn lichaam in een goede conditie is. Door te bewegen (yoga) en gezond te leven voel ik mij minder moe en stijf. Voeding speelt daarbij een belangrijke rol en vandaar mijn interesse in sportvasten van Fittergy.

Mijn eerste Sportvastkuur is alweer een tijdje geleden en doe nu nog steeds de kuren van Fittergy. Die eerste keer keek ik er best een beetje tegenop maar ben blij dat ik het heb volgehouden. Na mijn eerste sportvastenkuur merkte ik een positieve verandering in mijn lichaam. Ik ben fitter en minder snel moe.

Deze positieve ervaring maakte mij ook nieuwsgierig naar  wat er precies gebeurt met je lichaam als je gaat sportvasten. Ik ben de opleiding sportvasten coach gaan doen en begeleid door Remco Verkaik. Remco is medisch bioloog die topsporters begeleidt bij het verbeteren van hun prestaties met voedings- en trainingsprogramma’s. In deze opleiding heb ik inzicht gekregen in de biochemische processen die ontstaan als je een intensive training combineert met een  sapvastenkuur en bepaalde voedingssupplementen.

Naast Yogadocent mag ik mij nu ook Sportvasten Coach noemen.

Coach Sportvasten

Als jouw persoonlijke Sportvasten Coach begeleid ik je met de 10-daagse Sportvastenkuur naar een gezondere levensstijl. We kijken samen welke van de drie onderstaande kuren het beste bij jou past.

  • Sportvasten
  • Kracht vasten
  • Detox kuur.

Wil je vitaler worden, afvallen en zowel je lichaam als reinigen? Dan is vastenkuur of detoxkuur echt wat voor jou.

Alle begin is moeilijk maar als je even doorzet zul je echt het verschil merken.

Make the Switch

Maak binnen 10 dagen de switch naar een gezonde lifestyle! Ik ga deze intense 10-dagen met jou aan de slag.

in deze 10 dagen zul je

  • 2 tot 6 kg afvallen
  • fitter en energieker voelen
  • 3 tot 6 cm buikomvang verliezen
  • je sportprestaties verbeteren

De voedingssupplementen maken kuur compleet. Je gaat elke dag 30 minuten intensief sporten in combinatie met 3 sapdagen. De voedingssupplementen zorgen ervoor dat je de switch van suiker-naar vetverbranding maakt zonder roofbouw op je lichaam. In de supplementen zitten aminozuren (de bouwstenen van eiwitten), vetzuren, mineralen en vitaminen die nodig zijn om de switch te maken. Het zijn allemaal natuurlijk voedingsstoffen die in de gewone voeding zitten, maar dan zodanig samengesteld dat je de juiste hoeveelheden opneemt.

Je lichaam heeft na de kuur geen behoefte aan suiker,  alcohol of andere slechte eetgewoontes. Je lichaam is “clean”! Om dat zo te houden bespreken we samen je oude eetgewoontes en geef ik advies wat je kan aanpassen of aanvullen met supplementen om je lichaam in top conditie te houden.  

Keep the switch

Wil je graag wat langer begeleiding op weg naar een gezonde levensstijl?  Met het Keep The Switch natraject krijg je een persoonlijk protocol op basis van je huidige levensstijl. Je hoeft niets te veranderen aan je huidige eetpatroon en blijven genieten van alle heerlijkheid die het leven biedt. Het keep the switch natraject is makkelijk om vol te houden.

Geen Jojo Effect

Bij gewone crash diëten en sapkuren is de kans op het zgn. jojo effect groot. Bij Fittergy heb je dat niet. Hoe dit kan? Dat zal ik je uitleggen maar eerst even dit Fittergy sportvasten is dus geen crashdieet! Bij een crashdieet breng je calorieën over een langere periode drastisch omlaag.  Maar het verbetert je conditie niet en vertraagt alleen maar je stofwisseling, waardoor je nog steeds suikers aanspreekt en snel  aankomt als je weer normaal begint te eten. (jojo-effect) Bij Sportvasten verandert je stofwisseling structureel van  suiker- naar vetverbranding, en  zal het jojo-effect uitblijven. Na het sportvasten zal het lichaam de vetreserves vrijer gaan inzetten als brandstof, waardoor de gewichtsafname bij mensen met overgewicht vaak door blijft gaan. Sportvasten reset als het ware je lichaam, waardoor je een nieuwe, gezondere balans zult bereiken.

Starten met sportvasten

We maken een afspraak voor een intakegesprek. In dit gesprek bekijk ik of je in de juiste conditie bent om te kunnen Sportvasten. Ook bespreken we je doelen en je eetgewoontes en leg ik je alles uit over de werking van Sportvasten, het protocol en het supplementenpakket. Samen stemmen dan af wanneer je gaat starten met het Sportvasten.

Make the switch en start met sportvasten.