06-43621282 yorma@your-yoga.nl

Yoga Nidra

Sommige mensen denken dat Yoga Nidra een actieve vorm van yoga is. Dat is het juist absoluut niet.  Yoga Nidra is totaal anders.Bij Yoga Nidra zoeken we de rust en de stilte. Een staat van ontspanning in liggende houding, de zgn. Shavasana. Tijdens Yoga Nidra is je bewustzijn tussen waken en slapen. De betekenis van Yoga Nidra betekent dan ook  “Slaap van de yogi” Na een Nidra sessie voel je verfrist en uitgerust.

Yoga Nidra les bij Your-Yoga

We starten in de zithouding met een kalme pranayama Dirgha breath (ademhalingsoefening)  Dit kalmeert je gedachten en ontspant je gehele lichaam. De Nidra sessie begint met het vinden van een comfortabele liggende houding op je rug , de Shavasana. Evt kussens onder je handen of  knieën. Je hoofd lekker stevig laten liggen en dan krijg je ook nog een warm dekentje over je heen. Krijg je er al zin in?

Je probeert je helemaal over te geven aan de ontspanning en de rust. Laat je dan leiden door de stem die je hoort en je komt dan langzaam in een diepe trance staat De bedoeling is is om je bewust te blijven van de stem en niet in slaap te vallen. Door de diepe ontspanning ontstaan theta en delta hersengolven die ervaringen en fragmenten van herinneringen verwerken. Je hartslag en bloeddruk dalen en spierspanning en stres nemen af. Dit heeft een zeer helende werking op lichaam en geest.

 

 

When you find peace within yourself, you become the kind of person who can live at peace with others. 

Peace Pelgrim

Eerste Ervaring

Mijn eerste ervaring met Yoga Nidra was op de ashram in India. Waar ik elke dag mediteerde en constant met mijn lichaam bezig was dacht ik dat ik -alle hoekjes en gaatjes- van mijn lichaam inmiddels wel te herkennen. Maar bij de Yoga Nidra sessie voelde ik een  blokkade in mijn borst langzaam wegtrekken en na meerdere Nidra sessies opende mijn hart weer en merkte ik dat er veel  veranderingen plaatsvonden in mijn gedachten en mijn lichaam. De staat van ontspanning vond ik zo’n heerlijke ervaring dat ik yoga Nidra nu ook toepas voordat ik ga slapen. .

Yoga Nidra is voor iedereen geschikt in mijn ogen met name voor mensen met fibromyalgie om het lichaam te leren ontspannen. Bij slapnloosheid, depressie, burn-out kan dit ook erg heilzaam zijn door los te laten wat je niet langer nodig hebt en jou Sankalpa (intentie of hartenwens) te laten spreken.
Ik kan nog veel meer vertellen over Yoga Nidra maar ik denk dat je het zelf moet ervaren.

Sta open voor iets nieuws en ontdek een staat van zijn in je lichaam die je wellicht nog nooit eerder hebt ervaren. Na afloop nemen we een heerlijk kopje thee om de ervaringen met elkaar te delen.

Wil je meer weten over de workshop of je alvast aanmelden? Neem dan even contact op met Yorma.