06-43621282 yorma@your-yoga.nl

Yogi Food

Yogi Food gaat niet alleen over gezonde voeding. Het is een levensstijl.  Zelf probeer ik te leven – dus ook te eten – volgens de yogafilosofie. Voor de liefhebbers deel ik op de Your-Yoga Facebook pagina en Instagram ook vegetarische recepten en voedingtips. Die kan je volgen maar ik zal eerst wat vertellen over de Yogi Food levensstijl.

Yogi Food levensstijl

Er is geen officieel standaard yogamenu. Het is meer een manier van leven. Om je te helpen zijn er leefregels in de Yamas en Niyams beschreven die je kan volgen.  Ik zal enkele leefregels met je doornemen en vertellen hoe je die in je voeding kan toepassen.

  • Saucha is zuiverheid. Zorg goed voor je lichaam van binnen en buiten.  Ik eet zoveel mogelijk verse biologische producten en onbewerkt en onbespoten groenten en fruit.
  • Ashima is geweldloosheid. Wees goed voor alles wat leeft, dus ook voor dieren. Veel yogi’s passen deze leefregel toe door vegetarisch of veganistisch te eten om onnodig dierenleed te voorkomen. Ikzelf probeer zoveel mogelijk veganistisch te eten en te letten dat mijn groenten onbewerkt en pesticide vrij zijn. In sommige situaties is dat niet altijd mogelijk en dat is niet zo erg. Er bewust naar leven en handelen is voldoende en als het dan een keertje niet lukt is dat jammer.
  • Brahmacharya is zelfbeheersing. Alles met mate, dus ook eten. Probeer niet meer te eten dan nodig is voor je lichaam. Als je langzaam eet en goed kauwt is dat beter voor je spijsvertering en krijg je meer energie.
  • Met de Yogi Food levensstijl voed je ook je zintuigen op en positieve manier. Lees geen enge boeken, kijk geen griezelfilms, luister niet naar intens harde muziek, eet geen ongezonde dingen etc. Wat heeft het kijken naar een horrorfilm nu te maken met Yogi Food levensstijl? Als je naar een enge film kijkt, schrik je je soms een hoedje. Het moment dat jij zo schrikt schiet je lichaam in de stress. En dat is wat je met Yoga Food levensstijl juist wil vermijden. Ga bewust met alle invloeden om. Laat de positieve invloeden meer toe dan de negatieve en dan merk je het effect op lichaam vanzelf. Lees mooie boeken, kijk geweldloze films en luister naar prachtige muziek en eet gezonde dingen.

Vegan Food

Natuurlijk betekent dit niet – dat je na het lezen van dit stukje- meteen veganistisch moet gaan eten en nooit meer een griezelfilm mag kijken. Het zijn interessante weetjes waar je over na kunt denken. Misschien kies je nu wat vaker voor een stukje vlees met Beter leven etiket of EKO-keurmerk.

Ik ben zelf al meer als 10 jaar vegetariër waarvan 4 jaar veganist. Vaak krijg ik de vraag “ Is dat allemaal niet mega ingewikkeld’? Nou dat valt reuze mee. Wil je een keer een paar van mijn vegan-recepten proberen? Hou dan mijn Facebook pagina en Instagram in de gaten. Ik deel nl heerlijke vegan-recepten dan kan je lekker variëren met je eigen recepten en eten.